Dani prvog hrvatskog pjenušca

U Slatini je 1864. godine proizveden prvi hrvatski pjenušac u podrumu kneza Schaumburg-Lippea. Ova zaboravljena povijesna činjenica proteklih je godina ukradena od zaborava a danas želimo od nje izgraditi brend po kojem će grad Slatina biti prepoznatljiv. Upravo zato smo i pokrenuli festival „Dani prvog hrvatskog pjenušca“ koji će u dva dana ugostiti vinare iz Hrvatske i regije te prezentirati pjenušava i druga vina slatinskoj i stranoj publici, posjetiteljima i turistima.

Osim izložbe vina, manifestacija će ugostiti enologe i profesore poljoprivrednih fakulteta koji će održati prezentacije i edukacije te hrvatske kuhare i slastičare, najbolje poznavatelje regionalne eno-gastro ponude koji će hranu sljubljivati s pjenušavim i drugim vinima i na taj način istaknuti važnost pravilne konzumacije vina i hrane koja ima svoju nutritivnu vrijednost.

Datum održavanja: 31.8. i 1.9.