Planinarenje

Ukoliko ste u sebi osjetili želju da makar na kratko pobjegnete iz grada, iz tog nemirnog tempa života u prirodu, u krošnjaste šume planina i da osjetite pravi adrenalin planinarenja, onda bi bio pravi pogodak da posjetite Papuk, najljepšu planinu Slavonije, da osjetite miris čistoće borove šume, da se uspnete na proplanke i visove, da propješačite dubodolinama i pregazite bistre potoke, da se napijete vode s mnogobrojnih izvora…

Poznato je kako se čovjek nigdje ne može tako odmoriti, osvježiti i uživati kao kada provede jedno vrijeme u planini, u vječno tihom i nikad dovoljno upoznatom prostoru Zemlje. Dakle, ako ste željni provesti se kroz srce Papuka, čuti priču o Velikoj – lijepom planinskom selu Slavonije, zatim proći preko Duboke do čarobnog Jankovca ili do Izvora Veličanke, ili do vidikovca Slavonije Ivačke glave, ili preko Pliša i Mališćaka do vrha Papuka, uputite se na ovu zasigurno nezaboravnu avanturu.

Za sve dodatne informacije na usluzi Vam stoji Slavonski planinarski savez koji djeluje još od 1963. godine, web adresa: www.slavonski-planinarski-savez.hr.

//]]>