Javorica

Slatina svoju ljepotu skriva i u jezeru „Javorica“ koje je u još u cvatu, iako već sada svojim posjetiteljima daruje neopisiv zeleni mir. Športsko-rekreacijski centar akumulacija Javorica u izgradnji, jedan je od početaka izgradnje turističkih i športsko-rekreacijskih kapaciteta namijenjenih izletnicima i turistima. Akumulacija Javorica nalazi se na cca 300m od državne ceste za Voćin i Slatinu, na izlazu iz Slatine, a uz cestu prema naselju Ivanbrijeg.

Prostor uz akumulacijsko jezero zamišljen je kao prostor za odmor i rekreaciju kroz ribičke, športske, dječje, ugostiteljske i druge sadržaje te kroz razne interne ceste i šetnice. Ono što daje posebnu privlačnost ovom prostoru je blizina slatinskog skijališta s vučnicom, do koje vodi nekoliko pješačkih staza od jezera kroz šumski predio. Također, u blizini je smješten i konjički klub s programom terapijskog jahanja te uređeno slatinsko izletište „Bunarić“.

Iako slatinsko jezero ima još puno toga za dati svojim posjetiteljima kroz prethodno navedene sadržaje, ono zasigurno što oduvijek ima i što nitko ne može oduzeti je izuzetna ljepota prirode koja ga okružuje. Stoga je jezero „Javorica“ spremno, kroz sva godišnja doba, svoje posjetitelje oduševiti i darovati im tu ljepotu prirode i zeleni mir koji posjeduje.

//]]>