Međunarodni glazbeni festival „Dani Milka Kelemena“ ima ulogu promoviranja lika i djela Milka Kelemena te deprovincijalizacije kulturnog života grada Slatine. Uspješno se održava 25. godina zaredom, a u dosadašnjim godinama na različitim lokacijama u gradu nastupilo je 100 ansambala i 74 solista iz Hrvatske, 17 europskih zemalja te Indije, Izraela, Kine, Armenije, Japana, SAD-a i Australije. 

Temelj Festivala jesu djela velikana hrvatske glazbe, Milka Kelemena, a upotpunjena su i obogaćena ostalim umjetnostima: likovnom, filmskom, scenskom, književnom…

Kulturni sadržaj festivala prilagođen je, kako polaznicima glazbenih škola i akademija i njihovim profesorima, tako i najširoj, neumjetničkoj publici te na taj način približava posjetiteljima suvremenu umjetnost koja humanizira društveni i urbani prostor i postaje dio svakodnevnog života.

U pretprogramu, kao i glavnom dijelu programa festivala, održavaju se i gostujući koncerti u drugim gradovima i općinama (Virovitica, Voćin, Sopje, Suhopolje, Nova Bukovica, Čađavica, Čačinci) približavajući tako Kelemenovu umjetnost stanovnicima i posjetiteljima čitave županije.

Cilj ovoga događanja jest promocija Kelemenove umjetnosti, njegovog imena, Festivala i njegovog rodnog grada, grada Slatine.