ISPLANIRAJTE AVANTURU
Usudite se doživjeti avanturu!

Avantura i aktivan odmor izvrsna su mogućnost za punjenje baterija i mentalno čišćenje. Stoga isplanirajte svoje vrijeme i provedite aktivan odmor kroz brojne sadržaje i upoznajte ljepote slatinskoga kraja.
Posjetite grad Slatinu koja raspolaže bogatom prošlošću!
Preporučeni programi i aktivnosti:

Uživajte u laganoj šetnji do slatinskog Vidikovca odnosno posjetite mjesto s kojeg se pruža divan pogled na slatinske vinograde i na sam grad i širu okolicu.
Posjetite Park „136.slatinske brigade“, te nedaleki park gdje se nalazi sekvoja (mamutovac) iz 1807.godine, zaštićeni spomenik prirode.
Posjetite impozantni podrum „Stari podrum“ u kojem je davne 1864. godine proizveden prvi hrvatski pjenušac, gdje posjetitelji imaju prilike saznati sve o tom znamenitom događaju, kao i degustirati kvalitetna vina sa slatinskog područja i kušati specifična slatinska tradicionalna jela.
Posjetite Zavičajni muzej gdje se, između ostalih predmeta iz prirodne, materijalne i duhovne baštine, čuva i pročelje drvene bačve iz 1864. godine u kojoj je proizveden prvi hrvatski pjenušac.
Posjetite dvorac grofa Janka Draškovića iz 19. stoljeća i upoznajte povijest te znamenite građevine.
Posjetite i sakralne objekte: neogotičku župnu crkvu sv. Josipa, inače sakralnog spomenika s početka 20. stoljeća, Pravoslavnu parohijsku crkvu sv. Petra i Pavla iz 1978. godine, kao i Evangelističku crkvu iz 1987. godine u kojoj je rođen svjetski poznati akademik Viktor Žmegač.
Posjetite jezero „Javorica“ – idealno mjesto za odmor, sport, rekreaciju i opuštanje
Posjetite Park-šumu Jankovac – „Biser Papuka“, gorsku dolinu s iznimnom kulturno-povijesnom baštinom i prirodnim vrijednostima i uživajte u šetnjama šumskim stazama, poznatom slapu „Skakavac“, te se opustite uz sport, rekreaciju i odmorite u novouređenom planinarskom domu.
Posjetite i turističko-ekološko imanje Višnjica i uživajte u zelenom miru na vratima Slavonije, u zagrljaju Papuka i rijeke Drave. Višnjica, koja je ujedno i nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti – EDEN 2010./2011, je mjesto koje nudi autentičnu slavonsku gastronomsku ponudu u restoranu, zatim školu jahanja, vožnju kočijom i biciklima, paintball, različite radionice i ostale aktivnosti primjerene godišnjem dobu.