Neispričane priče slatinskih ugostitelja

JAVNI POZIV za iskaz interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu za posudbu plinskih grijalica za terase i otvorene prostore
05/11/2020
SLATINSKA DIGITALNA RAZGLEDNICA – izložba fotografija
24/02/2021

Neispričane priče slatinskih ugostitelja

Turistička zajednica i Udruženje obrtnika promoviraju slatinske ugostitelje

Turistička zajednica Grada Slatine i Hrvatska obrtnička komora – Udruženje obrtnika Slatina u ponedjeljak, 15.02.2021. godine, na društvenim mrežama TZG Slatine pokreću online projekt „Neispričane priče slatinskih ugostitelja“ s ciljem promocije gospodarske djelatnosti koja je izrazito pogođena nepovoljnom epidemiološkom situacijom. Osim što je obilježila 2020. godinu, ova situacija još uvijek negativno utječe na ekonomsku situaciju većine svjetskog gospodarstva, ali i znatno utječe na kvalitetu naših života, stoga svi s veseljem iščekuju normalizaciju.

„S obzirom na to da ugostitelji čine značajnu skupinu našeg članstva, suradnja ovih dviju institucija ne treba biti neobična, već prirodna i poželjna i kao takva sigurno će pridonijeti boljem razumijevanju potreba naših članova, ali i poboljšanju uvjeta boravka turista u našem gradu. Zadovoljni smo odazivom ugostitelja i sretni smo što je većina prepoznala naša nastojanja da zajedničkim snagama pokažemo da smo ovdje zbog njih i da nismo sami sebi svrha.“, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Slatina, Zlatko Šomođi.

Turistička zajednica će na svojim društvenim mrežama svakog ponedjeljka i petka promovirati priče koje se temelje na pozitivnim iskustvima i motivima koje su s javnošću poželjeli podijeliti ugostitelji, a napisane su vještim perom našeg slatinskog novinara Petra Žarkovića. Sve priče su nadasve ljudske i donose mnoge nepoznate detalje koji će sigurno pronaći put do srca građana Slatine, ali i šire. Važno je naglasiti da je i ovaj hvalevrijedan projekt neko vrijeme bio zaustavljen virusom Covid-19 i da još uvijek nije u potpunosti zaključen, stoga iz Obrtničke komore apeliraju da se priključe i oni malobrojni koji su odbili sudjelovanje. Iz Turističke zajednice najavili su još sličnih projekata u budućnosti, a koji će obuhvatiti i promociju smještajnih kapaciteta, ali i ostalih obrtnika i poduzeća s područja Grada Slatine.

„S ugostiteljima slavimo i tugujemo, oni neposredno igraju važne uloge u našim životima i s nestrpljenjem očekujemo poboljšanje epidemiološke situacije i povratak ugostitelja na njihova radna mjesta. Ovim projektom htjeli smo potaknuti ugostitelje da ispričaju svoju priču i omoguće nam da ih bolje upoznamo, a samim tim i više cijenimo njihov doprinos društvenom životu, ali i turizmu jer su upravo oni jedni od ključnih pokretača turističkog sektora. Svi znaju da dolazim iz realnog sektora i da je jedan od mojih najvažnijih ciljeva svojim iskustvom omogućiti Turističkoj zajednici stvaranje čvrstih poslovnih i prijateljskih odnosa, ne samo sa ostalim institucijama, već i sa gospodarstvom u cjelini. Hvala Udruženju obrtnika i Gradu Slatini bez kojih bi ovaj projekt bilo neusporedivo teže realizirati.“, rekao je direktor TZG Slatine, Jurica Bosak.

TZG Slatine početkom zimskih mjeseci, uz veliku pomoć Grada Slatine koji je pokazao i svojim ostalim potporama empatiju i brigu za svako radno mjesto, nabavila je plinske grijalice za terase ugostitelja koje na žalost još uvijek nisu iskorištene zbog potpune zabrane rada dijela ugostiteljske branše, dok je Udruženje obrtnika provelo akciju pomoći pri prilagodbi rada ugostitelja, prvenstveno podjelom dezinficijensa i maski, kao i stručnom podrškom.

Obje institucije poručuju svojim članovima da bez ustručavanja uvijek mogu računati na njih, a Slatinčanima da poprate ovaj projekt i svojim lajkovima pokažu ugostiteljima podršku, kao i da im daju konkretnu potporu posjetom njihovih ugostiteljskih objekata kada se napokon otvore.

LINK https://www.facebook.com/TZ.grada.Slatine/

LINK https://www.instagram.com/tzgradaslatine/  (@tzgradaslatine)

Medijski pokrovitelj: Radio Slatina (Slatinski informativni centar d.o.o.)

Skip to content