• 2017. Dani Milka Kelemena

  Naziv projekta: XXIII. DANI MILKA KELEMENA- Međunarodni glazbeni festival
  Vrijeme provedbe projekta: Listopad 2017.
  Projekt je realiziran prema planiranom programu, u periodu od 8. do 25. listopada 2017. godine. U sklopu festivala održana su ukupno tri koncerta, jedna projekcija filma, jedna promocija knjige, jedan glazbeno-plesni nastup te jedna plesna predstava.
  Kratak opis projekta: Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena održan je 23.godinu za redom u gradu Slatini. Okupio je brojne vrsne svjetske glazbenike i plesače pa je publika mogla uživati u izvanrednim izvedbama.
  Kao uvodni dio programa otvorena je 6. listopada 2017. izložba „Misija“ akademskog slikara Zdravka Milića, u Zavičajnom muzeju Slatina. Bogati program festivala započeo je koncertom Vasiliya Scherbakova, Gorana Končara i Ljerke Končar-Gamulin 8. listopada 2017. u crkvi sv. Josipa u Slatini.
  Već idućeg dana nastupio je Moskovski ansambl za suvremenu glazbu te, uz Kelemenove, odsvirao i skladbe drugih istaknutih suvremenih skladatelja. Program je obogaćen i promocijom knjige „Život, snovi i stihovi“ autorice Marije Kenjerić, a završna dva dana festivala bila su rezervirana za plesnu umjetnost.
  Tako je 24. listopada održan glazbeno-plesni nastup „Improvizacije Kelemena“, dok je festival zatvoren plesnom predstavom „Ples o samome sebi“ u izvedbi Masa Dance Company-a.
 • 2017. Poučne staze

  Naziv projekta: Poučne staze
  Vrijeme provedbe projekta: Studeni i prosinac 2017.
  Cilj projekta: Promocija turističke ponude putem informiranja građana i posjetitelja o etnološkom bogatstvu i bioraznolikosti endemskih vrsta (flore i faune) slatinskog područja. Poučnim stazama želi se indirektno utjecati na povećanje posjećenosti područja obuhvaćenim projektom.
  Kratak opis projekta: Postavljanje četiri tematsko kombiniranih interpretativnih ploča na poučnim stazama sa tekstom i slikovnim ilustracijama. Interpretativnim pločama želi se građane i posjetitelje informirati o prirodi, biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju na tim prostorima, važnost očuvanja ugroženih vrsta i prirodne ravnoteže.
  Rezultati projekta: Postavljene su četiri interpretativne ploče, po jedna na svakoj od sljedećih lokacija: Bunarić, jezero Javorica, Vidikovac i Potočani.
 • 2017. Slatina solar

  Naziv projekta: Slatina solar
  Vrijeme provedbe projekta: Studeni i prosinac 2017.
  Cilj projekta: Cilj projekta je neovisan, besplatan i cjelodnevan pristup električnoj energiji kojom se omogućava punjenje mobitela/tableta i pristup mobilnom internetu. Osim toga, kod građana/posjetitelja se želi podići razina svijesti kod korištenja obnovljivih izvora energije, podizanje razine turističke usluge i bolja informiranost posjetitelja i žitelja grada Slatine.
  Kratak opis projekta: Postavljanje solarnih klupa na slatinskom vidikovcu i obali jezera „Javorica“ osim odmora, ciljanoj grupi ovog projekta omogućuje iskorištavanje mogućnosti koje pružaju – USB punjenje, mobilni internet, informiranje građana/turista te prikupljanje podataka koji su javno dostupni (razina buke, temperatura zraka i sl.).
  Rezultati projekta: Postavljene su dvije solarne klupe, po jedna na svakoj od sljedećih lokacija: jezero Javorica i Vidikovac.
 • 2018. SAF - Street Art Fest

  Naziv projekta: SAF-Street Art Fest
  Vrijeme provedbe projekta: Lipanj 2018.
  Projekt je realiziran prema planiranom programu, u periodu od 8. do 9. lipnja 2018. godine. Street Art Fest je započeo u petak, 8. lipnja, u 18.00 sati, a završio je idućeg dana u 22 h.
  Prvi festival ovakve vrste u Slatini privukao je brojne znatiželjne posjetitelje, a najviše najmlađe Slatinčane i njihove goste. Festival je imao i međunarodni karakter, obzirom da su ovdje gostovali umjetnici iz Srbije. Publika je dobro prihvatila ovu vrstu umjetnosti, a brojni su se okušali i u pripremljenim radionicama: glumačkim, akrobatskim, ali i likovnim.
  Kratak opis projekta: Street Art Fest započeo je nastupom glumačke družine Šareni svijet te skupinom mađioničara, face paintera i akrobata. Prvi dio programa bio je prilagođen najmlađim posjetiteljima.
  Program su nastavili bubnjari glazbene skupine Paraddidle iz Čakovca svojim energičnim nastupom, a zatim su se uključili i akrobati svojim plesom s vatrom. Nažalost, program je prvoga dana festivala prekinut ranije zbog grmljavinskog nevremena praćenog obilnom kišom.
  Drugi dan festivala obilježila je fantastična predstava „Noće more male Nore“ glumačke trupe Presjek dijagonala iz Beograda u suradnji s akrobatskom skupinom Cirkosfera.
  Nakon radionica plesa na svili i slack-line-a, program su nastavili akrobati iz akrobatske skupine Cirkorama iz Zagreba.
  Uz predstave i radionice, posjetitelji su mogli pratiti i rad grafitera i likovnih umjetnika koji su oslikavali pripremljene površine u parku. Cjelodnevnu manifestaciju zaključili su Cirkoramini akrobati atraktivnim nastupom s vatrom.
 • 2018. Nauči - primjeni

  Naziv projekta: Nauči-primjeni
  Vrijeme provedbe projekta: Studeni 2018.
  Cilj projekta: Cilj projekta je podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata i vinarija, ponude jela uslužnih objekata te povezivanje eno i gastro ponude grada, a također i kvalitete smještajnih objekata na području grada Slatine.
  Kratak opis projekta: Edukacije su namijenjene ugostiteljima i vinarima radi unaprijeđenja kvalitete ponude, poticanja povezivanja lokalnih eno i gastro proizvođača i ugostitelja, stvaranje uvjeta za pravilnu i kvalitetnu prezentaciju proizvoda, poticanje razvoja ponude te brendiranje Slatine kao grada prvog hrvatskog pjenušca.
  Rezultati projekta: Stručni predavači u Art dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini održali su tri edukacijska seminara za pružatelje usluga smještaja i usluga pripremanja i usluživanja jela, pića i napitaka.