Nedaleko Slatine nalazi se i park prirode Papuk. Park prirode jedan je od najmlađih parkova prirode u Hrvatskoj, a zbog svojih prirodnih i kulturno-povijesnih osobitosti proglašen je zaštićenim područjem 23. travnja 1999. godine. S površinom od 33.600ha treći je po veličini park prirode u Republici Hrvatskoj, a obuhvaća gotovo cijelo papučko i dijelom krndijsko područje Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Unutar Parka nalaze se tri područja više zaštite, a to su:

Specijalni rezervat šumske vegetacije – Sekulinačke planine (prašuma bukve i jele, oaza netaknute prirode).
Park-šuma Jankovac – gorska dolina okružena stoljetnom šumom bukve s krškim fenomenom Jankovačkog slapa.
Geološki spomenik prirode Rupnica – stupasto lučenje albitnog riolita, jedinstvena pojavnost vulkanskih stijena u Hrvatskoj.

Jankovac je romantična gorska dolina smještena među šumovitim obroncima. Zbog svoje je ljepote stekla naziv „planinski raj Slavonije“ i zaštićena je kao park prirode. Tu su lijepe livade, dva mala umjetna jezerca, jak planinarski izvor pitke vode, 30m visok slap Skakavac i stijena sa špiljom u kojoj je sarkofag grofa Jankovića, a u blizini je i hajdučka Maksimova špilja.

Uz navedene značajke, mir i tišina uz lagane žubore voda i pjev ptica itekako će pružiti potpuni užitak u prirodi i oduševiti svakoga tko posjeti park-šumu Jankovac.