Značajno vjersko središte, kako za slatinski kraj, tako i šire, je zasigurno svetište Gospi u Voćinu. Vjerski turizam zauzima posebno značenje za Općinu Voćin, a ponajviše se odražava kroz hodočašća Gospi Voćinskoj, kao i kroz dječje hodočašće koje se održava prve subote u svibnju. Nakon dječjeg prvo veće hodočašće je za Stjepana Kralja, tj. 21.08., a nakon Stjepana kralja se slavi blagdan Male Gospe 08.09. koji je ujedno i glavno hodočašće u Voćinu, a na taj se dan slavi i Dan općine.

Crkva Pohoda Blažene Djevice Marije koju je vjerojatno podigao I. Korvin u 15. stoljeću, sagrađena je kao jednobrodna, kasnogotička crkva s izduženim poligonalnim svetištem s potpornjima. Građevina je imala niz zanimljivih arhitektonskih detalja: visoki trijumfalni luk, bogato profilirane doprozornike, fragmente tankih rebara svoda, kružni otvor bez rozete, a na glavnom pročelju i širok gotički portal s motivom prekriženim štapića s klesanim ornamentima na njima. S vanjske strane crkve očuvan je niz konzola na kojima je počivao svod klaustra nekadašnjeg franjevačkog samostana porušenog još za ratova s Turcima. Crkva je stradala u II. svj. ratu, obnovljena 70-ih godina, a do temelja je razorena u agresiji na Hrvatsku 1991. godine.

Gotovo deset godina trajala je izgradnja nove župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije i svetišta Gospe Voćinske. Središnji događaj bio je 14. kolovoza 2011., kada je posvećena nova crkva, dok je 21. kolovoza 2011. održana i središnja proslava ponovo izgrađenoga svetišta i postavljanja lika Gospe Voćinske.