XCM Slatina – utrka koja okuplja brdske bicikliste iz cijele regije!

27. izložba vina slatinskog kraja u petak, 24. ožujka
20/03/2023
8. obrtničko-gospodarski sajam u nedjelju, 7. svibnja
02/05/2023

XCM Slatina – utrka koja okuplja brdske bicikliste iz cijele regije!

Biciklistički klub Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine i brojnih sponzora te pomoć i podršku Turističke zajednice Grada Slatine u subotu, 22. travnja, organizira XCM Slatina – Biciklistički maraton „Javorica“.

Utrka je, na zadovoljstvo svih natjecateljica i natjecatelja, ali i organizatora, zbog povoljnijih vremenskih uvjeta dobila novi termin održavanja i tako će u 14. sezoni Slavonske brdske biciklističke lige biti druga postaja na putu do osvajanja naslova.

Podsjetimo, XCM Slatina je oblik cross-country brdskih biciklističkih utrka koja se odvija na dugoj i brdovitoj stazi u slatinskom pobrđu Papuka. Kao što samo ime biciklističkog maratona govori, start, cilj i okupljanje natjecatelja odvijat će se na jezeru Javorica, svojevrsnoj turističkoj atrakciji na destinaciji koja posebice u proljeće, okružena idiličnim šumskim krajolikom, svojom ljepotom privlači izletnike, cikloturiste i druge ljubitelje prirode.

Prijava, registracija i podjela startnih brojeva održat će se od 9:00 do 10:30 sati, a natjecatelji razvrstani u 9 kategorija sa svojih startnih pozicija kreću u 11:00 sati.

Obzirom na vidljivo rastući trend električnih bicikala, novost u ovoj sezoni je uvođenje E-BIKE kategorije koja će dodatno proširiti zanimanje za ovu uzbudljivu granu biciklizma.

Nakon maratonske izvedbe vrijeme je za opuštanje i zabavu, stoga je za sve sudionike osiguran ručak.

XCM Slatina – Biciklistički maraton „Javorica“ iz godine u godinu okuplja sve više natjecateljica i natjecatelja i tako uspješno promovira ovaj biciklistički sport i cikloturizam Virovitičko-podravske županije. Pridruži se i TI jer avanture počinju u SLATINI!

Više o utrci i natjecanju: https://slavonska-biciklisticka-udruga.hr/utrke/

Sponzori:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Jošavac d.o.o.

LINK ADRIATIC d.o.o.

Bistro Pizzeria Ivona

Vinarija Stari podrum d.o.o.

Skip to content